Ugrás a tartalomhoz

Május 2-ig várjuk az ötleteket a városrészi költségvetéshez!

Már több mint kétszáz javaslat érkezett az idén elindított Városrészi Költségvetés programhoz. A tíz városrészben 5-5 millió forintos fejlesztésekről dönthetünk közösen. Javaslatot május 2-ig lehet beküldeni, a megvalósítható javaslatokra június 1–20. között szavazhatunk. Mikor jelenik meg a javaslatom a honlapon? Mitől függ, hogy melyik ötletet támogatják? Hány javaslatot küldhetek? Válaszok: cikkünkben!

 

Miért nem látom még a javaslatom a honlapon?

Az online és papíron beküldhető ötletek a szakmai és képviselői véleményezések után kerülnek fel a városrészi költségvetés weboldalára. Az önkormányzat szakemberei megvizsgálják a javaslatokat pénzügyi, jogi, városképi, városfejlesztési szempontból, megbecsülik a beruházás költségét, felmérik, hogy az adott terület önkormányzati hatáskörben van-e, a javaslat megfelel-e a jogszabályi, hatósági előírásoknak, közérdekű célt szolgál-e, igazodik-e a városfejlesztési koncepcióhoz. A bírálatot a képviselők, a Városfejlesztési Iroda, a Főépítészi Iroda, és a Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai végzik, majd „javasolt” vagy „elvetett” címkével illetik, és döntésüket indokolják. Ez után kerülnek ki a javaslatok a honlapra és böngészhetővé válnak a térképen és a kártyákon, hogy mások is megismerhessék. A papíron érkezett javaslatokat be kell gépelni a szakmai véleményezés előtt, így ez több időt vesz igénybe.

Több javaslatot is küldhetek?

Igen, saját lakókörzetünkön túl másik városrészhez is küldhetünk javaslatot.

Miért kerülhet „nem javasolt” kategóriába a javaslatom?

Ha a költségkeretet túllépi a beruházás várható összege, értelemszerűen a nem javasolt kategóriába kerül. Idén városrészenként 5 millió forintos keretbe kell a fejlesztéseknek beférnie.

Nagyon sok javaslat érkezett útfejlesztésre, forgalomtechnikai megoldásokra. Ezek beruházási költsége jelentős, szinte minden esetben meghaladja az idei városrészi költségvetést. A szentendreieket azonban arra kérjük, ezeket a javaslatokat is küldjék el, mert az információkból kirajzolódó problématérkép a képviselők asztalán van, és más költségvetési keretből igyekeznek megvalósítani a beruházásokat a későbbiekben.

Milyen ötletet küldjek?

Néhány példa a javaslattételhez: parkosítás, fásítás, padok, utcai lámpák, játszótéri eszközök, sporteszközök, buszmegálló beállók, hulladékgyűjtők, kutyafuttatók, kerékpártárolók.

A beküldött ötletekből már most érezhető, hogy a városrészekben elindult a közös gondolkodás, azonos célokat tűztek ki az ott élők. A Városrészi Költségvetés projekt éppen erről szól, hogy közösségek szerveződjenek, és a város fejlődéséről együtt döntsenek az önkormányzattal.

 

Küldjön Ön is javaslatot itt: https://varosreszi.szentendre.hu/javaslatot-teszek/

vagy papíron!

Gyűjtődobozok helyszíne:

 • Városháza, Városház tér 1.
 • Üveges Műhely, Telep utca 14.
 • Sarki Csemege & Falatozó, Vasúti villasor 45.
 • Zeke pékség, Hamvas Béla u. 2.
 • Panificio il Basilico, János u. 2.
 • CBA Élelmiszerbolt, Füzespark, Nyár u. 2.
 • Príma Pék, Sztaravodai út 3.
 • Falatka Cukrászda, Szentlászlói út 118.
 • Izbég ABC, Szentlászlói út
 • Pismány kézműves pékség, Barackos út 39.
 • Friss ABC, Berkenye u. 1.

 

A mi városunk, a mi döntésünk!