Ugrás a tartalomhoz

Vegyen részt lakóhelye fejlesztésében!
Indul a 2024-es program

Egyes városfejlesztési ügyekben a döntés a városrészben lakók kezében van. Ennek ad keretet a negyedik alkalommal elindított Városrészi Költségvetés 2024-es programja, ami idén ősszel november 1-jén kezdődik. A városvezetés – ahogy eddig minden évben – ismét emelte felhasználható keretösszeget, a ’24-es programban minden városrész számára tízmillió forint áll rendelkezésre a fejlesztési ötletek megvalósítására.

A tapasztalatok szerint a program lebonyolítása – a tervezéstől az eredményhirdetésig – hét-nyolc hónapot vesz igénybe. A korábbi évek programjainak márciusi indításával a nyertes fejlesztések kivitelezése a nyár derekán kezdődhetett el, amit gyakran megakasztott az őszi, téli kedvezőtlen időjárás. Ezért a ’24-es programra a képviselő-testület új ütemtervet fogadott el:

  • Javaslatok beküldése: 2023. november 1. és 2023. november 26.
  • Feldolgozás és szavazásra bocsátás: 2023. november 27. és 2024. március 3.
  • Szavazás: 2024. március 4. és 2024. március 31.
  • Eredményhirdetés: 2024. április 15.

Az egyre nagyobb részvételt magáénak tudó program lehetővé teszi, hogy a város polgárai fejlesztési javaslatokat tegyenek, majd a szakmai felülvizsgálat után szavazataikkal eldöntsék, hogy melyeket tartják leginkább megvalósításra érdemesnek. Így jól érvényesül egy-egy városrész közösségének szándéka közvetlen környezete fejlesztésében.

Lehet készülni, gyűjteni a fejlesztési ötleteket, egyeztetni a szomszédokkal, barátokkal.

A MI VÁROSUNK, A MI DÖNTÉSÜNK!