Ugrás a tartalomhoz

Vasúti villasor és környéke: november 24-én közösségi forgalommérés

Közösségi forgalommérés lesz november 24-én a Vasúti villasor és környéke városrészben. Az október 5-i közösségi gyűlésen a résztvevők egyetértettek abban, hogy a lakosság által elfogadható, elviselhető forgalomszabályozáshoz pontosabb állapotismeretre van szükség, ezért az új tervek elkészítéséhez hét közlekedési tényezőt fognak mérni. Az adatfelvételhez keresnek lakossági önkénteseket.

 

Ahogy azt korábban megírtuk, nem indult zökkenőmentesen a társadalmi párbeszéd a Városrészi Költségvetés 2021 programban első helyen végzett javaslat megvalósításáról, amely a Vasúti villasor és környéke forgalmi rendjének újratervezését és forgalomcsillapítását tűzte ki célul. Szakértői közreműködéssel a közösségi gyűlésen azonban sikerült belátni, hogy mennyire összetett probléma a városrész forgalomszabályozása, és vannak olyan körülmények, amelyeken nem lehet változtatni. A közösségi gyűlés résztvevői utcánként, utcasarkonként gyűjtötték össze azt a problémahalmazt, amelyet az új tervnek valamilyen módon kezelnie kell.

 

Az új forgalomtechnikai tervet megalapozó mérések elvégzésével az önkormányzat a közösségi gyűlés előkészítésében és lebonyolításában is résztvevő Mobilissimus Kft.-t bízta meg.  Hat területet érintő méréseket fognak végezni a lakosság bevonásával: forgalom, gyalogosok, kerékpárosközlekedés, sebesség, forgalomcsillapítási rendszer, közlekedésbiztonság.

 

A helyi közösség bevonásával a városrészben élők számára átláthatóbbá válhat a forgalomszabályozás összetettsége, és e tapasztalatok birtokában, valamint az összesített adatok alapján megalapozottan tudnak dönteni az új forgalomtechnikai tervről. Erre várhatóan 2023 januárjában kerülhet sor.

  • A rendszámfelírásos mérésekre november 24-én, csütörtökön reggel 6:30 és 8:30 óra és délután 16 és 18 óra között kerül sor a városrész 22 pontján.
  • Mivel a mérés feltételeit pontos módszertan határozza meg, ezért az önként jelentkezőknek a mérés előtt egy tájékoztató találkozón kell részt venniük.
  • Jelentkezni lehet az itt elérhető űrlapon >>>
    vagy munkaidőben a +36 70 930 0973 telefonszámon.

 

Annak érdekében, hogy a Vasúti villasor és környékén élők számára a lehető leginkább elfogadható forgalomtechnikai terv készülhessen el, nagyon fontos, hogy minél többen vegyenek részt a forgalommérésben.

 

Előre is köszönjük együttműködésüket!

Közösségi forgalommérés, felhívás >>>

(Borítóképünkön a Pipacs utcában készült. Fotó: Szentendre.hu)