Ugrás a tartalomhoz

Vasúti villasor és környéke: lakossági fórum az új közlekedési koncepcióról

Elkészült a Vasúti villasor és környékének új közlekedési koncepciója. Az önkéntesek részvételével elvégzett forgalommérésre és a lakossági javaslatokra alapozott két új szakértői koncepciót 2023. január 30-án, hétfőn 18 órától a Városháza dísztermében ismerhetik és vitathatják meg az érdeklődők.

 

Nem könnyű szót érteni olyan helyzetekben, amikor nincs egyértelműen jó megoldás a probléma kezelésére. Ilyen a Vasúti villasor forgalmi rendje is, csak arra lehet törekedni, hogy a lakosság által elfogadható, lehető legkevésbé rossz megoldást válasszuk. A tavaly októberi közösségi gyűlésen sikerült az egybegyűlteknek belátni a városrész közlekedési helyzetének összetettségét. A pontosabb helyzetkép érdekében a résztvevők egyetértettek abban, hogy forgalommérésre van szükség.

 

Lakossági önkéntesek, diákok bevonásával a Mobilissimus Kft. megszervezte a forgalommérést, feldolgozták az összegyűjtött adatokat, és ennek alapján elkészült két szakmai koncepció, amelyek bemutatására a lakossági fórumon kerül sor. A tervezők és a városvezetés reméli, hogy a résztvevők észrevételeikkel és javaslataikkal segítik a megfelelő, a Vasúti villasor és környékén élők számára a leginkább elfogadható koncepció kiválasztását.

 

Kérjük, hogy jelezze részvételi szándékát! A regisztráció nem kötelező, de jelentkezésével segíti a szervezők munkáját. Részvételi jelentkezés ITT >>

 

Képünk a 2022. október 5-i közösségi gyűlésen készült.

Fotó: Isza Ferenc