Ugrás a tartalomhoz

Városrészi Költségvetés 2021: „Száraz lábbal a Duna-partra…”

Elkészült a Barackvirág utcával szemben lévő Duna-parti gyalogösvény burkolása is. Így „száraz lábbal lehet megközelíteni a Duna-partot” – ahogy a javaslattévő elnevezte a projektet. Ugyan ez a javaslat a harmadik helyen végzett a Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya és Papsziget környékének körzetében, de az első két helyen álló ötlet kivitelezési költsége mellett még belefért a keretbe.

 

Mintegy 50 méter hosszan 25 centiméter mély földtükör készült, amibe tömörített murva került. A teljes területet megtisztították. Az ösvény mellett fogják kialakítani a korszerű környezetvédelmi és vízgazdálkodási szempontoknak megfelelő esőkertet, ami a Barackvirág utca és környékéről esőzéskor lezúduló csapadékvizet felfogja – mesterségesen kialakított porózus talajának köszönhetően – és a dús növényzet jóvoltából megtisztítva vezeti a folyóba.

 

A gyalogösvényre a gépkocsival történő behajtást pollerekkel fogják megakadályozni, amiből egyet már kihelyeztek, rövidesen kikerül még kettő. A fejlesztés bruttó 1.000.760 forintba került.