Ugrás a tartalomhoz

ÚJ JÁTÉKOK A SELLŐ UTCAI JÁTSZÓTÉREN

A Városrészi Költségvetés program két nyertes projektjének átadására is sor került december 6-án: az egyik a Sellő utcai játszótér bővítése volt, ami a 2022-es programban Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya, Papsziget és környéke városrészben a legtöbb szavazatot kapta. Ahogy a kivitelező ígérte, december 5-én befejeződött a három kültéri játék telepítése.

 

Sajnos az időjárás nem kedvez annak, hogy a gyerekek birtokba vegyék az új játékokat, bár őket kevésbé szokta zavarni, ha esőre áll az idő. Talán decemberben is lesz egy-két kevésbé borús nap, amikor kipróbálható az alagúttal kombinált egyensúlyfejlesztő akadálypálya vagy a forgóhinta, vagy kitalálható, hogy mi mindenre jó egy játékpult.

 

 

A kültéri játékok és a telepítés munkadíja mintegy 2,6 millió forintba került. A tervek szerint jövőre egy kutyaitatóval is ellátott ivókutat is telepítenek. Ha a költségek lehetővé teszik, akkor kerítést is kap a játszótér.

A játszóteret a Városi Szolgáltató gondozza, de, hogy sok gyerek, sokáig élvezhesse a játékokat, az minden idelátogatón is múlik.