Ugrás a tartalomhoz

Új járda a Duna korzón

Október 28-án átadták a Duna korzón a Bolgár utcai parkoló és a Bükkös-patak közötti szakaszon elkészült járdát. Sokan szorgalmazták a járda megépítését, és sokan voksoltak a Városrészi Költségvetés 2021 programban erre a javaslatra. A belvárosban első helyen végzett ez a fejlesztési ötlet.

 

A Park-tér Bt. kivitelezésében mintegy 130 méter hosszan aszfalt burkolatú járda készült el.  A két méter széles járda a gyalogosok védelme érdekében acélcső védőkorlátot is kapott. A tervezett határidő előtt sikerült befejezni a munkát, amit a gyalogosok október 27-től birtokba is vehettek.

Bár a hat ajánlat közül a legkedvezőbbet választotta az önkormányzat, az építőipari anyagok és szolgáltatások gyors ütemű áremelkedése miatt az eredetileg tervezettnél többe, 16,6 millió forintba került a kivitelezés. Mivel a városvezetés a gyalogosforgalom biztonsága miatt rendkívül fontosnak tartotta a járda megépítését, ezért kipótolta a városrészi költségvetésban biztosított keretet.

(Borítóképünkön, balról jobbra: Hámornyikné Csemeczki Zita, a  Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője, Pilis Dániel alpolgármester, Pál Gábor, a belváros képviselője,  valamint János Gábor István, a kivitelező cég ügyvezetője, Kiss Barna, a városrészi költségvetési program projektmenedzsere és Fülöp Zsolt polgármester.)