Ugrás a tartalomhoz

Elkészült a Bubán téri játszó- és közösségi tér és a Katona József utca burkolatfelújítása

Elkészült a Bubán téri játszó- és közösségi tér, valamint a  Katona József utca burkolatfelújítása. A Bubán tér környékén lakók közösségi tervezésben találták ki a tér funkcióit, a játszótér fejlesztését. A terepelőkészítés után megérkeztek az új játékok, a padok és a sakkasztal.

A rendelkezésre álló keretből telepítettek egy csúszdatornyot, alatta nagy homok talajborítással, kialakítottak egy homokozót árnyékoló napvitorlával, az ifjabb és idősebb sakkozók pedig a kültéri sakkasztal mellett vívhatnak sakkcsatákat. A két fa közötti padot áthelyezték, hogy a fák közé felszerelhető legyen az egyensúlyérzéket fejlesztő slackline heveder. A tér környékén hamarosan kihelyeznek két utcai szemétgyűjtőt is.

A tér melletti Katona József utca burkolata is elkészült. A felújítás a betonalapra húzott dolomitköves bitumneszórással történt.

Az esőre álló idő ellenére több környékbéli is megjelent az átadón, volt, aki örömmel köszönte a felújításokat, volt, aki hiányolta a közösségi tervezésen javasolt húzódzkodót. A teret önkéntesként gondozó egyik lakó viszont azt javasolta, hogy ne telepítsenek ide több eszközt, mert azzal a zöldfelületet, újabb növényzet ültetésének lehetőségét csökkentik. A Katona József utca burkolatfelújításával kapcsolatban megállapították, hogy sokkal jobb, mint volt, de az aszfaltburkolat jobb lenne. Mivel aszfaltburkolat kialakításának előírásai szerint a csapadékvíz-elvezetést is meg kell oldani, ezért ennek költsége a Városrészi Költségvetés program kertébe nem fér bele – hangzott el a magyarázat.

A játszó- és közösségi tér fejlesztése közel négymillió forint volt, a Katona József utca burkolatfelújításának költsége pedig 7,5 millió forint.