Ugrás a tartalomhoz

Elkészült a Barackos út–Sörét–Patron és a Vadőr utcai csomópont burkolata

Befejeződött a Barackos út–Sörét–Patron és a Vadőr utcai csomópont burkolatának kivitelezése. A 2022-es Városrészi Költségvetés programban Felsőpismány, Sztaravoda és Szarvashegy városrészben a csomópont burkolatának felújítása kapta a legtöbb szavazatot.

Az eredeti fejlesztési ötletben a csomópont aszfaltozása szerepelt, de az aszfaltburkolat a csapadékvíz elvezetésének megoldását is szükségessé tette volna, ennek költsége azonban meghaladta a városrészi keretet, de a városvezetés mindenképp szeretett volna javítani a kereszteződés állapotán. Ezért döntöttek a szakemberek a bitumenszórásos technológia mellett.

A kivitelezést két ütemben végezte el a vállalkozó, az alkalmazott technológiához meleg, csapadékmentes időjárásra volt szükség. Húsz cm mély betonútalap készült a helyszíni törmelékek felhasználásával, 5%-os cementadagolással. Az alapot két rétegben, dolomitkő és bitumenszórással vonták be, majd hengerelték.

A csomópont felújításának költsége közel 2,8 millió forint volt. A városrész hétmilliós keretéből fennmaradt forrást a második helyen végzett javaslatra költik: fejlesztik a Dombalja, Ezerjófű, Bazsalikom, Rozmaring utcákban a közvilágítást. Az ötletgazdákkal helyszíni bejáráson egyeztettek az önkormányzat munkatársai, a maradvány összeg erejéig indítják el a beszerzést.