Ugrás a tartalomhoz

A beküldött javaslatok 20%-át az Ügyfélszolgálat intézi

A Városrészi Költségvetés programban beküldött javaslatok jelentős része elsősorban azért nem kerülhet a szavazók elé, mert a kivitelezés költsége meghaladja a városrész pénzügyi keretét. Vannak azonban olyan fejlesztési ötletek is, amelyek vagy nem tartoznak az önkormányzat hatáskörébe, vagy az egyes önkormányzati irodák, cégek feladatkörébe tartozó karbantartási, javítási jellegű munkát jelentenek, vagy egyéb fejlesztéseket érintenek. 2023-ban kilencven ilyen javaslat volt, az összes fejlesztési ötlet mintegy 20 százaléka.

 

Az önkormányzat hatáskörébe tartozó javaslatok egy része a Városi Ügyfélszolgálaton is bejelenthető lett volna mint karbantartási, javítási munka, forgalomtechnikai változtatás. Ezek a fejlesztési ötletek a szakmai elbírálás során az ügyfélszolgálati rendszerbe kerültek, és az Ügyfélszolgálat delegálta az egyes szakterületeknek a feladatot. A szakterületek – városfejlesztés, forgalomtechnika, a VSZ út- és közterület fenntartás – munkatársai megvizsgálták a javaslatokat, ha megvalósíthatók vagy elvégezhetők voltak, akkor intézkedtek, ha nem, akkor indoklásukban megírták a kivitelezhetőség akadályát vagy a kivitelezéshez szükséges további lépéseket.

Az Ügyfélszolgálatnak továbbított 90 javaslat többségére megérkeztek a válaszok, amik a varosreszi.szentendre.hu web oldalon, a térképen feldolgozott egyes javaslatokra kattintva olvashatók, ITT. A beérkező válaszokat folyamatosan töltjük fel.

Érdemes a 2023-as javaslatokat böngészni, mert minden városrészben sok olyan ötlet található, amely a szakmai rostán megvalósíthatónak minősült, de nem került fel a szavazólapra, mert a szavazólapokat összeállító közösségi gyűlés rostáján már nem jutott túl. Ezek a javaslatok ismét beküldhetők, s ha fontos az ott lakóknak a megvalósításuk, akkor érveljenek javaslatuk mellett a közösségi gyűlésen, hogy a szavazásra bocsátással esélyt adjanak a számukra fontos fejlesztésnek. November 26-ig küldhetik be a javaslatokat.