Ugrás a tartalomhoz

Lakossági fórum a Vasúti villasor közlekedéséről

Elkészült a Vasúti Villasor és környéke közlekedési rendjének átalakításáról szóló terv. A tervezők javaslatait február 24-én, csütörtökön délután 5 órakor ismerteti az érdeklődőkkel Drávucz Zsolt, a választókerület képviselője és az önkormányzat forgalomtechnikai szakértője.

 

Szentendre Város Önkormányzata tavaly elindította a Városrészi Költségvetés programot, amelyben 50 millió forintot különített el olyan fejlesztésekre, amelyeket a lakosság ötleteinek felhasználásával valósít meg, vagyis amiről a szentendrei polgárok döntenek. A program keretében városrészenként 5-5 millió forint sorsáról határozhattak a szentendreiek.

 

A 3. számú választókerületben a legtöbb szavazatot 2021-ben a Vasúti Villasor és környékének közlekedését felülvizsgáló kutatás javaslata kapta. A program elindult, és a terület forgalomtechnikai felülvizsgálatának tervdokumentációja megszületett, amelynek eredményét február 24-én, csütörtökön 17 órától mutatja be Drávucz Zsolt, a választókerület önkormányzati képviselője a V8-ban. A rendezvényen részt vesz Fülöp Zsolt polgármester és Pilis Dániel alpolgármester, Hámornyikné Csemeczki Zita, az önkormányzat Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Irodájának vezetője, valamint az önkormányzat forgalomtechnikai szakértője.

A szakemberek által felvázolt elképzelés szerint a városrészben kialakítanának egy 30 kilométeres forgalomcsillapított zónát, illetve egyirányúsítanak néhány utcát.

 

Szentendre Vasúti villasor és környéke 30 km/h korlátozott sebességű övezet felülvizsgálatának forgalomtechnikai kiviteli terve >>>

Vasúti villasor és környéke forgalomtechnikaifelülvizsgálatának kiviteli terve