Ugrás a tartalomhoz

Városrészi költségvetés 2023: Aszfaltozzák a füzesparki sportpályát

Elkezdődött a füzesparki sportpálya felújítása. A tavalyi Városrészi Költségvetés programban ez a fejlesztési javaslat kapta a legtöbb szavazatot. A kivitelezés részleteiről közösségi tervezés keretében döntöttek a füzesparkiak.

Március 6-án a reggeli órákban előkészítették a burkolatfelújítást, majd megérkezett az aszfaltterítő gép (más néven finisher). A jó minőségű burkolat kialakításához elengedhetetlenül szükséges gép teríti, vizes hengerrel tömöríti, simítja a burkoló anyagot. A munkát várhatóan a délutáni órákban fejezik be. Az aszfalt néhány órán belül megköt, de a kivitelező kéri, hogy csak holnap reggeltől lépjenek a pályára. A pálya széle körül rézsűs földborítást alakítanak ki.

Néhány napon belül telepítik a kosárpalánkot és a labdafogóhálót is. Az új padok alapja már elkészült, a régieket – amelyeket apa–fiú összefogásban egy helybéli család készített – pedig felújítják, lefestik.

A projekt befejezésére – a pályajelzések felfestésére – néhány héten belül kerülhet sor, amikor már reggelente a pályát nem borítja be a pára és a köd.

A sportpálya felújítási költsége  5.630.500 (+ áfa) forint volt.