Ugrás a tartalomhoz

VÁROSRÉSZI KÖLTSÉGVETÉS 2022 – IDÉN IS VEGYEN RÉSZT LAKÓHELYE FEJLESZTÉSÉBEN

A képviselő-testület a költségvetés elfogadásával idén hatvanmillió forint értékű fejlesztési keretet különített el a Városrészi Költségvetés programra. Így minden városrészben 20 százalékkal emelt keretösszeg, hatmillió forint áll a szentendreiek rendelkezésére, hogy javasoljanak a lakóhelyükön megvalósítandó fejlesztéseket, majd szavazzanak a kivitelezhető ötletekről. Március elsejétől huszadikáig várjuk az ötleteket, javaslatokat!

 

Az Ábrányi Emil Programban vállaltakhoz híven tavaly az önkormányzat elindította a Városrészi Költségvetés programot. A szentendreiek részvétele a közös tervezésben, az országban most induló hasonló projektek tapasztalatai alapján, igen jónak mondható. Városrészenként 55-80 fejlesztési javaslat, több mint 720 érvényes szavazólap érkezett be. Elkezdődött a megszavazott javaslatok kivitelezése, néhány már meg is valósult: Izbégen a fitneszpark, Pannóniatelepen a baba-mama hinta, a 11-es útnál, a Bükkös-pataknál járdaépítés, cserjeültetés, faültetés. Nemsokára befejeződik a temetőnél a parkoló bővítése, és idén megvalósul az összes, többi tavaly megszavazott fejlesztési ötlet is.

 

Az önkormányzat sikeresnek ítélte a 2021-es próbaévet, és a még nagyobb érdeklődésben, részvételben bízva, idén is elindította a programot, városrészenként hatmillió forintos fejlesztési keretösszeggel. Egy szentendrei polgár több ötletet is beküldhet, több városrészben megvalósítandó fejlesztési javaslatot is tehet.

 

Javaslattétel: 2022. március 1. és március 20. között

 

Javaslatot lehet tenni online módon itt az oldalon a JAVASLATOT TESZEK gombra kattintva tud.

A javaslattételi nyomtatványt valamennyi postaládába is eljuttatjuk.

A print verzió a Szentendre és Vidéke március 9-én megjelenő számából is kivágható.

 

Gondolkodjunk együtt, tervezzünk közösen!


Az idei programban egy új elem bevezetését is kezdeményezi a városvezetés. Március 19-én, szombaton 10:30 órától egy összejövetelt szervez a Központ Menza termében, ahol – moderátor közreműködésével – a baráti társaságok, szomszédok, utcaközösségek együttműködve, kiscsoportban, közösen dolgozhatnak ki egy-egy fejlesztési ötletet. Előtte, 9:00 órától egy kisbusszal bejárjuk a már elkészült fejlesztéseket. Kérjük, jelentkezzenek a programra a regisztrációs lapon.

 

További menetrend:

A beérkezett javaslatokat március 21. és május 22. között dolgozzuk fel

 

Az ötletek beérkezését követően a munkatársak megvizsgálják formai szempontból, kiszűrik és elvetik a nem magyar nyelvű, spam vagy nem értelmezhető javaslatokat.

Ezután az önkormányzat szakemberei véleményt alkotnak a javaslatokról. Megvizsgálják: pénzügyi, jogi, városképi, városfejlesztési szempontból; költséget becsülnek, belefér-e a városrészi pénzügyi keretbe; a terület a város illetékességébe tartozik-e, önkormányzati hatáskörben van-e.

Majd a városrész képviselője pontosítja az ötlet földrajzi helyét a térképen, és véleményezi azt. A bírálatot a városrész képviselője, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda, a Főépítészi Kabinet, és a Városi Szolgáltató NZrt. munkatársai végzik.

 

Szentendrei lakosok részvételével társadalmi testület véglegesíti szavazólapokat


A hivatali munkatársak által javasolt ötletek közül öt javaslat kerül a szavazólapra. A szavazásra bocsátandó ötleteket a városrész képviselője és a városrész lakóiból álló testület választja ki.
Testületi tagnak a városrész képviselőjének e-mail címére küldött levélben lehet jelentkezni.

 

Kérjük, jelentkezzenek a szavazólapot összeállító testületbe!

Képviselők elérhetősége >>>

 

 

 

Szavazás május végén

 

Minden szentendrei polgár szavazhat. Egy városrészben csak egy szavazatot adhat le.

A szavazás lezárultával a hivatal munkatársai összeszámolják az egyes javaslatokra érkezett szavazatokat, majd kihirdetik a nyerteseket: a legnagyobb támogatottságot élvező ötlettől a legkevesebb szavazatot elnyert felé haladva a keretösszeg kimerüléséig valósulhatnak meg a projektek.

A Városrészi Költségvetés programról, a javaslattétel és a szavazás menetéről itt, a Városrészi Költségvetés weboldalánSzentendre Város honlapjánSzentendre Város hivatalos Facebook-oldalán és a Szentendre és Vidéke című lapban tájékoztatjuk folyamatosan a szentendreieket.