Ugrás a tartalomhoz

Városrészi Költségvetés 2021: Elkészült a köztemető parkolója

A 2021-es városrészi költségvetési programban a Sztaravodai úti köztemető alsó parkolórészének rendezését többen javasolták, és sokan támogatták szavazatukkal a fejlesztési javaslatot. Alsó-Pismány és könyékének, a hetes számú körzetnek ez volt a nyertes ötlet.

 

A kedvező időjárásnak köszönhetően sikerült március végére befejezni a parkoló rendezését. A mintegy 1800 négyzetméteres önkormányzati területen 28 gépkocsi számára alakítottak ki parkolóhelyet. Döngölt murva felületet kapott a parkoló, szegélykővel határolták le a területet. A temetőlátogatók számára fenntartott parkolóban az egyirányúsított forgalmat táblák jelzik, a gépkocsik számára merőleges parkolási szabály lesz érvényben. A következő hónapokban cserjesorral szegélyezik a parkolót, a későbbiekben fák telepítéséreis sor kerül.

 

A parkoló kivitelezése meghaladta az ötmillió forintos keretet, de az önkormányzat olyan fontosságúnak ítélte a temető parkolójának rendezését, hogy a fejlesztési keretből kiegészítette.

 

Szűcs Katalin képviselő körzetében a lakosság kérésének megfelelően valósult meg a köztemető alsó parkolórészének megújítása.