Ugrás a tartalomhoz

KÖZÖSSÉGI TERVEZÉS ALAPJÁN ÚJUL MEG A FÜZESPARKI SPORTPÁLYA

Közösségi tervezés keretében döntöttek a füzesparkiak a sportpálya felújításának részleteiről. A szeptember 19-re a sportpályára összehívott lakossági fórum résztvevői az idei Városrészi Költségvetés nyertes fejlesztési javaslatát beszélték meg.
Helyes Imre, a Patakpart, Füzespark, Vasvári lakótelep (6. számú választókerület) önkormányzati képviselője ismertette a Városrészi Költségvetés idei eredményét és elmondta, hogy közös tervezéssel pontosítani kellene a fejlesztési ötlet részleteit.

A lakossági fórumot megelőzően Török Bence (TESZ) előzetesen összegyűjtötte a lakóktól az elképzeléseket, javaslatokat, amiket Kiss Barna, a Városrészi Költségvetés projektmenedzsere kifüggesztett. Hazai Attila főkertész és a projekt menedzsere elmondta, hogy korábban beszélgetett az itt kosarazó fiatalokkal és az ő véleményük alapján szorgalmazta a pálya megújítását, amelynek eredményeként a kosárpalánkot már kicserélték. A lakossági fórumon résztvevők további észrevételekkel egészítették ki a már kifüggesztett javaslatokat, amik szintén felkerültek a táblára.

A résztvevők végül abban maradtak, hogy mindenképpen körbe kell keríteni a sportpályát sporthálós kerítéssel, ami nem okoz zajterhelést a környéken lakók számára. Két kosárpalánk lesz a pályán, új aszfaltburkolatot kap a pálya a pályajelzések felfestésével. Az egyik lakó felajánlott két kis méretű futballkaput, amelyet felújításuk után keresztben állítanak majd fel. A résztvevők fontosnak tartották, hogy két padot is telepítsenek a sportpálya mellé. Amennyiben még belefér a keretbe az Ungvári utcai oldalon – a parkolás szabályozására – pollersort és a zöldfelület megújítását is javasolták.

Hazai Attila elmondta, hogy az árajánlatok beszerzése, a szerződéskötések után – az időjárástól függően – november közepéig befejeződhet a kivitelezés.

A lakossági fórumon részt vett Pilis Dániel, városfejlesztéssel és Városrészi Költségvetéssel is foglalkozó alpolgármester, a közösségi tervezést Hámornyikné Csemeczki Zita, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője is segítette.

Ha elkészül a pálya, akkor a város egy 330 m2-es streetball pályával gazdagodik.