Ugrás a tartalomhoz

Közösségi Ötlet(L)elő Műhely
Gondolkodjunk együtt, tervezzünk közösen!

Március 19-én szombaton délelőttre Ötlet(L)elő Műhely találkozót szervezünk. A Városrészi Költségvetés 2022 programban március 1-jétől a fejlesztési javaslatok beadása zajlik. De hogyan állítsunk össze egy javaslatot? Hogyan lesz egy problémából fejlesztési javaslat? Milyen ötleteket érdemes beadni és milyeneket nem? Ebben segít a közösségi Ötlet(L)elő Műhely, amelyre Önt is várjuk!

 

A városban sok a fejlesztésre, beruházásra váró feladat. Hogy melyek ezek? Azt Önök, szentendreiek tudják a legjobban. Ezért is indította el a városvezetés a városrészi költségvetés programot, amelyben a szentendreiek tehetnek javaslatot és dönthetnek a megvalósítható ötletekről.

 

A sok jó és fontos ötlet közül, ami a műhelymunka során felvetődik, azonban csak egyet lehet kiválasztani, hiszen a megvalósítási keretből többre nem futja. Dönteni kell, hogy melyik legyen az az egy beküldendő javaslat. Dönteni nem könnyű, bár nap mint nap több döntést hozunk, hol könnyebbeket, hol nehezebbeket. Odafigyelve a szomszédokra, az utcában lakókra, a szűkebb és tágabb pátriánkra, talán még nehezebb a döntés. Feltéve, ha egyáltalán elgondolkodunk azon, hogy vajon mit szól a fejlesztési ötletünkhöz a másik, az a közösség, amelynek a mindennapjait megváltoztathatja a javaslatunk.

 

Hogyan dolgozzunk ki együtt – mindannyiunk vagy legalábbis sokunk örömét, jobb közérzetét szolgáló – fejlesztési ötleteket? Ebben segít az Transparency International Magyarországgal közösen szervezett programunk: az Ötlet(L)elő Műhely találkozója. Irányított műhelymunkával, egy kártyajáték segítségével együtt dolgozhatnak ki a résztvevők fejlesztési javaslatokat.

 

Hogy minél több ötlet és szempont vetődjön fel, ahhoz az Ön részvételére is szükség van. Hozza el szomszédjait, utcaközösségét vagy barátait!

 

Gondolkodjunk együtt, tervezzünk közösen!

 

A március 19-i program:

  • Az Ötlet(L)elő Műhely találkozóját 2022. március 19-én, szombaton 10:30 órától tartjuk a Belvárosban a Központi Menza épületében (Szentendre, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.).
  • Előtte, 9:00 órától kisbuszos bejárást szervezünk, amelyen végigjárjuk a 2021-es program már elkészült beruházásait. Találkozó: Központi Menza bejárata előtt. (Szentendre, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.)
  • Kérjük, regisztráljon az alábbi lapon.