Ugrás a tartalomhoz

Közösségben a közösségi költségvetésért [VIDEO]

Lezárult Szentendre, Óbuda-Békásmegyer, Terézváros és a Transparency International Magyarország együttműködése a részvételi költségvetési folyamat fejlesztéséért.

 

Az együttműködés keretében a három önkormányzat megosztotta tapasztalatait a náluk lezajlott részvételi folyamatokról, és a Transparency segítségével új elemekkel bővitette a saját részvételi költségvetési rendszerét. Szentendrén ilyen új elem volt a 2021-es nyertes beruházások bejárása, a közösségi ötletelő műhely márciusban, majd a szavazásra bocsátandó ötletek kiválasztása városrészi polgárokból álló testületekben egy közösségi gyűlésen keretében májusban.

 

A négy szervezet közös célul tűzte ki, hogy átláthatóbbá és nyilvánosabbá tegye a részvételi folyamatot. A projekt során tapasztalatmegosztással segítik egymást a szervezetek, valamint a lakossággal folytatott párbeszédet erősítő közös eseményeket szerveztek. A TI Magyarország csapata az önkormányzatokkal együttműködve többek között a részvételiséget, valamint az új igények és ötletek közös megfogalmazását ösztönző játékos programokat valósított meg mindhárom helyszínen.