Ugrás a tartalomhoz

Közös tervezésben újul meg a Bubán tér

Jó hangulatú, közös tervezés alakult ki a Bubán térre összehívott lakossági fórumon. A Városrészi Költségvetés 2021 programban a tér fejlesztése a második helyezést érte el, 2022-ben is sokan javasolták a tér megújítását. A javaslat az önkormányzat fejlesztési terveivel is egybeesett, ezért a lakossági véleményeket kikérve előkészítik a tér megújítását.

A városvezetés számára fontos, hogy egy-egy terület fejlesztésébe bevonja az ott lakókat, mert a lakóközösségek tudják a leginkább, hogy közvetlen környezetükben mire van szükség – emelte ki Fülöp Zsolt polgármester.

A közös tervezést a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda vezetője, Hámornyikné Csemeczki Zita és a város főkertésze, Hazai Attila szakmai tanácsadással segítette. Hernádi Krisztina Nóra önkormányzati képviselő is szorgalmazta, hogy a Városrészi Költségvetésben beküldött fejlesztési ötlet mielőbb megvalósuljon, és létrejöjjön a lászlótelepiek számára egy közösségi tér.

Kiss Barna, a Városrészi Költségvetés projektmenedzsere indította el a beszélgetést, majd a résztvevők maguk vették át a párbeszéd irányítását, egyre több javaslat került fel a táblára. Amikor az ötlethalmaz összegyűlt, hogy mi minden lenne jó a téren, akkor sor került a számolásra is, mi fér bele az ötmilliós keretbe. Ezt a döntést segítette, hogy 8-10 eszköz ára is ki lett függesztve: mennyibe kerül egy ivókút kiépítése, egy csúszda, a különböző hinták, padok telepítése. Ez alapján állították fel a résztvevők az ötlethalmazból a rangsort úgy, hogy a fejlesztés beleférjen a ’21-es ötmilliós keretbe.

A következő lépés, hogy a fórumon elhangzottak szerint a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda megtervezteti a teret, bekéri az árajánlatokat.

A TV Szentendre riportban számolt be a fórumról:

 

Fotó: Kiss Barna