Ugrás a tartalomhoz

KÖZEL KILENCSZÁZÖTVENEN SZAVAZTAK

A korábbi évekhez képest idén mintegy kétszázzal több szentendrei polgár élt a lehetőséggel, hogy beleszóljon lakóhelye fejlesztésébe, és adta le szavazatát a Városrészi Költségvetés programban. A beérkezett szavazatok előzetes összeszámlálása alapján közel 950 voks érkezett be.

 

2021-ben és 2022-ben 740-760 volt a beérkezett szavazatok száma, ez idén közel 950. A növekvő szavazási kedv arra enged következtetni, hogy a szentendreiek számára egyre fontosabbá válik a részvételi demokrácia e formája, egyre inkább a város közéletének részévé vált a Városrészi Költségvetés.

A szavazók mintegy kétharmada online küldte be szavazatát, egyharmada szavazólapon, amelyeket városrészenként csoportosítottak és előkészítettek a hiteles összesítésre. A papíron érkezett voksokból látszik, hogy néhányan több fejlesztési ötletet is bejelöltek, nyilván valamennyi megvalósulását szívesen látnák, de sajnos ezek a szavazatok érvénytelenek lesznek.

A több száz szavazólap feldolgozása után várhatóan a jövő hét második felében lesz eredmény. Rövidesen megtudhatjuk, hogy egy-egy városrészben melyik fejlesztési javaslat kapta a legtöbb szavazatot és valósulhat meg a hétmillió forintos keretből.

Köszönjük a résztvevőknek, hogy időt szántak a fejlesztési javaslatok kidolgozására, hogy jelenlétükkel segítették a közösségi gyűlés munkáját, hogy szavazatukkal részesei voltak a döntésnek. Köszönjük, hogy önöknek is fontosak közös ügyeink.

A MI VÁROSUNK, A MI DÖNTÉSÜNK!