Ugrás a tartalomhoz

KÖZEL 560-AN KÜLDTEK JAVASLATOKAT A VÁROSRÉSZI KÖLTSÉGVETÉS PROGRAMRA

Május 2-án lezárult a Városrészi Költségvetés 2021 program első szakasza, amelyben a szentendreiek javaslatokat adhattak városrészük fejlesztésére. Sokan érdeklődtek a piacon felállított standnál is, ahol a képviselőkkel és a polgármesterrel lehetett beszélgetni a programról. A beszélgetésekből kiderült, hogy a szentendreiek többsége tud az új lehetőségről és hasznosnak, előremutatónak találja.

 

A zárásig összesen 559-en küldtek be javaslatokat, ami lényegesen több megvalósítandó tervet jelent, mert a javaslattévők többsége nem egy ötletet küldött be. A papíron érkezett javaslatokat folyamatosan digitalizáljuk, és készítjük elő a bírálatra. Ebben a segítségünkre sietett a Móricz Zsigmond Gimnázium három diákja is. Tóth Krisztián, Balázsi András és Bozsó Bálint közösségi szolgálat keretében a hét minden napján ezen a projekten dolgoztak a Városházán.

A beérkezett ötleteket a hivatal munkatársai és a képviselők folyamatosan dolgozzák fel. Az ötletek a feldolgozás után kerülnek ki a honlapra. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a Szentendrén élők nagy kedvvel használták ki ezt a lehetőséget.

Számos javaslat érkezett közösségi terek fejlesztésére, padok elhelyezésére, játszóterek korszerűsítésére, parkosításra, fásításra, közvilágítás javítására, akadálymentesítésre. A város polgárait leginkább az utak állapota, a járdák minősége, a közlekedés és a forgalom biztonsága foglalkoztatja. Zebrák, gyalogos közlekedést könnyítő forgalomtechnikai fejlesztések és útjavítások vannak a középpontban. Jöttek általánosabb javaslatok is, például belvárosi házak renoválására, vagy a pismányi gyalogösvények rendbetételére. Minden javaslat hasznos – még ha nem is kerül szavazásra –, mert így az egész városra kiterjedő problématérkép alakul ki, amelyet a városrész képviselői nyomon követnek, annak megoldását pedig kezdeményezhetik és ellenőrizhetik. A javaslatok nem vesznek el, hanem bekerülnek a megoldandó feladatok közé.

Idén városrészenként öt javaslat kerülhet szavazásra. A javaslatok tömegéből kell kiválasztanunk városrészenként azt az öt javaslatot, amely megjelenik a szavazólapon. A kiválasztást és szavazásra bocsátást egy társadalmi testület végzi, amelybe várjuk a szentendrei polgárok jelentkezését. Minden szentendrei polgár jelentkezhet a városrész képviselőjének küldött e-mailben. Kérjük, ebben is vegyenek részt!

A program következő szakasza július 5-én kezdődik, ekkortól szavazhatunk majd a kiválasztott ötletekről!

A MI VÁROSUNK, A MI DÖNTÉSÜNK