Ugrás a tartalomhoz

Hogyan terveznek ők? Közösségi tervezés szomszédunkban, Óbudán

2020-ban Óbuda-Békásmegyer közössége már élt a közösségi költségvetés kezdeményezéssel. „A kerület lakói közül sokan meglátták a felhívásban rejlő lehetőséget, a civil kurázsi jelentőségét, és hamar hírét vitték, hogy a kampány fő üzenete nem csupán a költségvetés egy részének felhasználása – annál sokkal több. A Közösségi Költségvetés a szemléletváltásról, a közösség erejéről és a közösség formálásáról is szól. Ha a lakóhelyünk közös, legyen a döntés is az.” – írják honlapjukon.

A tavaly debütált ötlet-börze nyomán a kerületben több helyszínen fejlesztik a térfigyelő-rendszert, 3 óvodát felújítanak, készül madárles és épül tanösvény, a parkos területeken a felújított padok mellé új padokat is kapnak az óbudaiak.

Idén április 1. és május 17. között várják az újabb fejlesztési ötleteket a III. kerületben élőktől. Az eddig beérkezett ötletek között van kérés fekvőrendőrre, parkosításra, új szemeteskukákra, játszóeszközökre, de van, aki kerékpáros szerelőállomást vagy ivókutat szeretne a környezetében látni.

https://obuda.hu/kozossegikoltsegvetes/