Ugrás a tartalomhoz

ESZKÖZVÁLTÓ PONT A PAPSZIGETEN

December 6-án átadták a papszigeti nagyparkolóban a kerékpár–autó eszközváltó pontot. Felsőpismány, Sztaravoda és Szarvashegy városrészben ez a fejlesztési ötlet kapta a legtöbb szavazatot 2021-ben. Az átadón részt vett az ötletgazda, Dobos Ágnes, Fülöp Zsolt polgármester, Pilis Dániel alpolgármester, Lang András a pismányi városrész önkormányzati képviselője, Szabados András, Kiss Károlyné képviselők, Beinschróth Mária, a Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársa és Kiss Barna, a Városrészi Költségvetés projektmenedzsere.

 
A nyertes javaslat szerint szükség lenne egy olyan kerékpártárolóra, amely a hegyvidékről érkezők számára biztosítaná kerékpárjuk elhelyezését, ahol az autóról saját kerékpárjukra válthatnának, vagy hazafelé tartva a kerékpárról autóra.

A látszólag egyszerűnek tűnő javaslat kivitelezése azonban nem volt olyan egyszerű. A Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Iroda munkatársai több árajánlatot kértek be kész kerékpártárolókra. Ezek ára és telepítésük költsége egyrészt meghaladta volna az ötmilliós keretet, másrészt nem illettek volna a környezetbe. A csúszáshoz az is hozzájárult, hogy a nyári időszakban nem találni vállalkozót, aki egy kisebb költségű munkát elvállalna.

 

 

Végül, egyedi elképzelések alapján legyártott, tíz kerékpár elhelyezésére alkalmas faszerkezetű fedett tároló létesült, melynek kivitelezője a 4Cubic Kft. volt. A tároló mellett egy jól felszerelt, sokféle javítási munkákra alkalmas kerékpár-szervizoszlop is helyet kapott. A gyártás és a telepítés mintegy 3,5 millió forintba került.

Az eszközváltó pont tovább fejleszthető, ha jövőre a Városrészi Költségvetésben ismét első helyen végez a bővítési javaslat.