Ugrás a tartalomhoz

BELVÁROSI NYERTES: ÉPÜL A JÁRDA A DUNA KORZÓN

Október első hetében elkezdődött a járdaépítés a Duna korzón a Bolgár utcai parkoló és a Bükkös-patak közötti szakaszon. Ezzel megvalósul a Városrészi Költségvetés 2021 programban, a belvárosban első helyen végzett fejlesztési javaslat.

 

Az építőipari anyagok és szolgáltatások gyors ütemű áremelkedése miatt mire a tervezés után bekérték az árajánlatokat már 16,6 millió forintba került a kivitelezés, és ez volt a legkedvezőbb ajánlat a kilenc árajánlat közül. A gyalogosforgalom biztonsága szempontjából a járda megépítése mindenképpen indokolt volt, ezért a városvezetés úgy döntött, hogy kipótolja a keretet, de forrást kellett találni a költségvetésben, hogy finanszírozható legyen a sokak által javasolt fejlesztés.

 

A Park-tér Bt. kivitelezésében készülő munka – az időjárás függvényében – várhatóan egy hónapot fog igénybe venni. A kivitelező tájékoztatása szerint hétvégi és éjszakai munkavégzés nem lesz. A Duna korzón a forgalom korlátozására nem kell számítani, a zavartalan közlekedést sávelhúzással biztosítják. A Bolgár utcai nagyparkoló és a Bükkös patak melletti parkoló szintén használható marad.

 

 

Kérjük, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek. Türelmüket és megértésüket köszönjük.