Ugrás a tartalomhoz

Elkészült a Köves köz lépcsőjének felújítása

Jóval a kivitelezés befejezésének tervezett határideje előtt elkészült Izbégen a Köves köz lépcsőjének felújítása. 2022-ben Izbég városrészben a „Köves-köz lépcsőjének, burkolatának felújítása, korlát építése” javaslat kapta a legtöbb szavazatot.

Mintegy negyven méter hosszan, kilencven négyzetméternyi területen újították fel a lépcső burkolatát.  A felújítás során megtartották a lépcső eredeti jellegét és anyaghasználatát, optimálisabb geometriával újra rakták, cserélték a patakkőburkolatot, ami új betonágyazatot és fugázást kapott. Így a felújított lépcső illeszkedik Izbég óvárosi hangulatához, megfelel a településképi előírásoknak.

Bár korábban a lépcső mellett nem volt korlát, de a javaslattevő a rövid meredek szakaszon korlát építését is javasolta, ami szintén elkészült, de nem csak itt, hanem a felső és középső szakaszokon is korlátokat szereltek fel. A kivitelezés során a csapadékvíz-elvezetési problémákat is megoldották. A Városrészi Költségvetés 2022-es hatmilliós keretéből 5,8 millió forintot emésztett fel a lépcső felújítása.