Ugrás a tartalomhoz

Elkészült a Csend utcai kis híd, megújult az ösvény is

Befejeződött a Sztaravoda-patak fölötti kis híd felújítása a Csend utcában. A Remény és Tábor utcai szakaszon megújult az ösvény is, a tereprendezés után murvás borítást kapott. A Városrészi Költségvetés 2023 programban Alsópismány és környékén a nyertes javaslat az igen rossz állapotban lévő híd felújítása volt. 

A kis híd fém tartószerkezetét felújították, felületkezelték, betonszegélyes rögzítést kapott. A teljes járófelületet tűzihorganyzott járórácsra cserélték. Hogy a kutyák számára is jól járható legyen a híd, ezért a járófelület egyik oldalát mintegy 30 cm szélességben műfüves burkolattal vonták be.

A ’22-es Városrészi Költségvetés megmaradt pénzügyi forrásából a Csend utcai ösvény is megújult a Remény és Tábor utcai szakaszon. A tereprendezés után 30 méter hosszan egy méter szélességben murva borítást kapott. Az ösvény felső részén lévő lépcső lejtését átalakították, hogy kényelmesebb és biztonságosabb legyen. A lépcsőfokokat is tűzihorganyzott rácsból készítették el. A lépcsőcsatlakozás mellett egy köbméteres, geotextillel megerősített kavicsszikkasztót alakítottak ki az esővíz elvezetésére.

(Fotó: Kiss Barna)

Az ösvény és a lépcső megújításának teljes költsége 3,1 M Ft volt. Így az idei keretből fennmaradó összeget a városrész második helyen végzett javaslatára – a köztemető parkolójának parkosítására – fordítják. Az árajánlatok bekérésének előkészítése folyik.