Ugrás a tartalomhoz

Elkészült a buszváró a papszigeti Sparnál

Június 3-án átadták a papszigeti Sparnal lévő buszvárót. A felújításra tett javaslat a 2021-es Városrészi Költségvetés programban Tyúkosdűlő, Petyina, Boldogtanya és Papsziget környéke városrészben a legtöbb szavazatot kapta.

 

A buszváró plexi, illetve polikarbonát tetőt és oldalfalakat kapott. Megemelve újjáépítették az alapot, mert a 11-es felújítása során a járda szintje magasabb lesz. A buszváró fémszerkezetét a rozsdamentesítés után, csiszolták és több rétegben lefestették. A Volánbusszal egyeztetve a megállót jelző táblát visszahelyezték közvetlenül a váró mellé, így a busz pont a váró előtt fog megállni. Elkészültek a city light plakáthelyek is, amelyekben az aktuális szentendrei programokat, illetve egyéb közérdekű információkat ismertető plakátok kapnak majd helyet.
A közel 3,5 millió forintból elkészült buszváró átadásán Fülöp Zsolt polgármester is részt vett, a buszra várakozókkal beszélgetve válaszolt a Városrészi Költségvetéssel és a 11-es út rekonstrukciójával kapcsolatos kérdésekre.