Ugrás a tartalomhoz

Budafokon is közösségre kapcsoltak

Budafokon már a (meghosszabbított) szavazásnál tartanak áprilisban. A tavalyi évben első alkalommal elindított részvételi költségvetés során a https://kozossegrekapcsolva22.hu/ honlapra 2500-an regisztráltak és összesen 360 projektjavaslat érkezett be. A szavazás során összesen 10 400 szavazatot adtak le a kerületiek azokra az ötletekre, amelyeket a legkiemelkedőbbnek tartottak. A számok jól mutatják, hogy a budafok-tétényiek aktívan és tudatosan szeretnék formálni saját és közösségük életét.

Tavaly decemberben már átvették a budafoki gyerekek a Részvételi Költségvetés keretében elkészült Mézesfehér utcai játszóteret és a kerület ötletei nyomán valósul meg az egyik lakótelepen egy street workout sportpálya futókörrel.

A 2021-es részvételi költségvetésük január 4-én kezdődött, és Nagytétény, Budatétény, Budafok 100-100 millió forintból gazdálkodhat. Kreatív ötlet, hogy náluk az ötlet mellé rövid videót is be lehet küldeni „kortesbeszéddel”, amiből kiderül, miért lenne fontos az elképzelt fejlesztés.

https://kozossegrekapcsolva22.hu/2021/01/05/ismet-utjara-indult-a-reszveteli-koltsegvetes/