Ugrás a tartalomhoz

JÚLIUS 5-TŐL SZAVAZHATUNK A KIVÁLASZTOTT JAVASLATOKRA

Lezajlottak a társadalmi testületek ülései, a testületek kiválasztották azt az 5-5 javaslatot, amelyekre városrészenként szavazni lehet. A szavazás 2021. július 5-én hétfőn kezdődik a Városrészi Költségvetés oldalán.

 

Szentendre Város Önkormányzata 2021-ben elindította a Városrészi Költségvetés programot, melynek megvalósítására 50 millió forintot különítettünk el. Szentendre lakói dönthetnek arról, hogy mire költsük a tíz városrész rendelkezésére álló 5-5 millió forintot, hogy közvetlen környezetünk élhetőbb, szerethetőbb és otthonosabb legyen.A szentendreiek online és papír alapon is küldhettek be javaslatokat, a május 2-ig beérkezett ötletek feldolgozása június végéig tartott. A feldolgozás eredményeként összesen 715 javaslatot rögzítettek, a tíz választókerületre átlagosan 70 javaslat jutott. Az összes javaslat közül megvalósítható 5-5 témát városrészenként társadalmi testületek választották ki. A testületekbe a képviselők mellé összesen 49 önkéntes jelentkezett, városrészenként 3-8 fős testületek döntöttek a javaslatokról.A szavazásra bocsájtott javaslatok már böngészhetők a városi honlapon,

a szavazás július 5-én, hétfőn indul.

 

Itt a Városrészi Költségvetés oldalon a szavazható javaslatok menüpontra kattintva nem csak térképes nézetben, de – a térkép alatt – egyenként kártyákon is megtalálhatók és olvashatók az egyes javaslatok, szűréssel városrészenként is kigyűjthetők azok.