Ugrás a tartalomhoz

150 méteres új szakasszal bővült a Szentlászlói út mentén a járda

Izbégen a Városrészi Költségvetés programban a sportpálya mellett fitneszpark épült, felújították és korláttal egészítették ki a Köves-közi lépcsősort, és február elejére befejeződött a rendkívül rossz állapotban lévő Szentlászlói úti járdaszakasz felújítása is.  A 2023-as Városrészi Költségvetés programban erre a fejlesztési javaslatra szavaztak a legtöbben.

A Csapás utcától mintegy 150 méter hosszon új, egybefüggő, másfél méter széles térkőburkolattal kivitelezett járdaszakasz épült meg. A járdával párhuzamosan 1,5 méter szélesen zúzott köves, tömörített felületet alakítottak ki. A járdafelújítás során a lakosság együttműködésének köszönhetően a korábban szabálytalanul kialakított esővíz-kivezetéseket is sikerült megfelelő módon kialakítani.

A kivitelezés költsége bruttó 7,3 millió forint volt.

A 2021-ben Szentendrén bevezetett Városrészi Költségvetés programra idén már 100 millió Ft-ot biztosított az önkormányzat. 2024-ben több mint hatvan javaslat érkezett be Izbégről. Ezek feldolgozása még folyik, de rövidesen elkészül a szavazásra ajánlható fejlesztési ötletek listája.
Március 23-án, szombat délelőtt 10 órakor, a központi menzán (Szentendre, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.) közösségi gyűlés keretében dönthetnek a szentendreiek arról, hogy melyik legyen az az öt legfontosabb izbégi javaslat, amely majd a szavazólapra kerül.

Képviselje városrészét a szavazólapokat összeállító közösségi gyűlésen!
Kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot! >>>